“Het leven wordt voorwaarts geleefd, maar achterwaarts begrepen”

Søren Kierkegaard

Is dit herkenbaar voor jou:

– Heb je het gevoel dat je vastloopt in het leven?

– Heb je alles om gelukkig te zijn, maar lukt het je niet om ten volle uit te leven? 

– Heb je weinig levensenergie en voel je je futloos? 

– Heb je een fijn leven, maar haal je er minder plezier en voldoening uit? 

– Heb je het idee dat je tegen de stroom in zwemt?

Weet dat je niet de enige bent. 

Het leven zit vol uitdagingen en er is geen handleiding. Coaching helpt je te begrijpen waarom je vastloopt en geeft inzicht in wie je werkelijk bent. Hoe beter je jezelf leert kennen, hoe groter de kans dat je echt vanuit jezelf kunt handelen. Je weet wat jij belangrijk vindt, maakt keuzes die bij je passen en haalt méér uit het leven.kind words

“Ik was behoorlijk zoekende toen ik met de coaching startte. Bob heeft mij op persoonlijk en professioneel vlak geholpen om weer de goede richting op te kijken. Hij luistert, geeft positieve energie, houdt een spiegel voor en geeft je het gevoel dat je sterk in je schoenen staat. Ik had het gevoel dat elk gesprek mij weer verder bracht. Het zetje wat je jezelf soms niet kan geven, geeft Bob.”

– Britt

Mijn werkwijze

01. Kennismaking

Voordat we met elkaar gaan werken, bespreken we waar jij momenteel in je leven tegenaan loopt.

We bekijken samen of en hoe ik je daarbij kan begeleiden. 

02. De eerste coaching sessie

Tijdens de eerste coachsessie duiken we dieper in je vraagstuk en emoties die erachter zitten.

Je ontvangt gedurende het coachingstraject ervaringsgerichte oefeningen en tools, passend bij waar jij aan wilt werken. Zo kan je meteen concreet aan de slag.

03. Coachingstraject

De inhoud van het traject wordt op jou afgestemd. Ik maak o.a. gebruik van: Systemisch Werk, Neuro Linguïstisch Programmeren (NLP) en Transactionele Analyse (TA).

Hoelang het traject duurt, hangt af van de aard en zwaarte van je vraagstuk.

Resultaat

Resultaten die je kunt verwachten

Coaching helpt je jouw onbewuste overtuigingen bewust te maken. Vaak heb je geleerd om vanuit je ratio te leven en verstop je de bagage die je meedraagt uit het verleden. Misschien heb je jezelf aangeleerd om het anderen altijd naar hun zin te maken en ga je daardoor structureel voorbij aan je eigen behoeften? Of wellicht heb je vanuit huis meegekregen dat een vaste baan met een goed salaris het toonbeeld van succes is en vind je het lastig om zekerheden los te laten?

Wat je vraagstuk ook is: coaching helpt je signalen als spanning, verdriet, schuld of angst gemakkelijk te herkennen, er te laten zijn en leert je je gevoelens te reguleren.

Je leert jouw thema’s en patronen te herkennen en doorbreken. Je weet hoe je contact maakt met jouw levensenergie en voelt diep van binnen wat jij belangrijk vindt. Je leeft vanuit je hart en ervaart meer rust, omdat je wéét wie je bent en wat jou gelukkig maakt.