“Alleen met het hart kun je goed zien, het wezenlijke is voor de ogen onzichtbaar”

Antoine de Saint-Exupéry

Over mij

Mijn naam is Bob Eland. Ik ben vader van drie kinderen. Na mijn studie Commerciële Economie heb ik ervaring opgedaan in verschillende sales functies bij uiteenlopende bedrijven, van startup tot multinational.

Ondanks het bestijgen van de carrièreladder was er ook altijd een gevoel van leegte. “Haal ik nu wel echt voldoening uit mijn werk?” was een vraag die ergens met mij mee reisde. Toen ik in een scheiding kwam, begon ik te reflecteren op mijn leven. Het pad van bewustwording en persoonlijke ontwikkeling had me bereikt en liet me niet meer los. Een driejarige opleiding aan het Phoenix Instituut verrijkte mij als mens. Het gaf me de handvatten om me te ontwikkelen en ook anderen te begeleiden. Ik had gevonden waar ik de afgelopen jaren onbewust naar op zoek was: anderen coachen bij hun persoonlijke groei.

coaching

Wat kan ik voor jou betekenen? 

Als coach begeleid ik mensen die zijn vastgelopen. Ik help je de regie te pakken en jouw leven ten volle te leven.

In een vertrouwde, veilige omgeving ga ik vanuit een punt van rust samen met jou op onderzoek naar patronen en beknellingen. 

Tijdens de coachingsessies kijken we samen naar het oude verhaal dat je met je meedraagt, naar je gemis nu en het verlangen dat daarbij hoort. 

Dat kan op het vlak van de liefde, op werkgebied of in je leven als geheel zijn. Vaak is er een bedekte wond die je onbewust meedraagt en lang niet meer verzorgd is. Deze wond bekijken en verzorgen we samen, zodat het in staat is om te helen. Als de wond tijd en aandacht krijgt om te helen, komt er weer ruimte voor levensenergie. Het gaat weer stromen, waardoor het leven weer geleefd kan worden.

Mijn missie

Mijn missie als coach

Het is mijn missie om een gelukkige footprint achter te laten op deze planeet. Dit doe ik door mensen te begeleiden op de weg naar zelfonderzoek. Als jij in staat bent om naar je eigen verhaal te kijken met de daarbij horende emoties, gevoelens en gedachtes, dan komt er meer ruimte in het contact met de ander.

Je bent bereid om je eigen pijn te onderzoeken, en dit aan te nemen als een onderdeel van jou, zonder hiervoor een appel te doen op iemand anders. Zodra dit gebeurt, verandert het contact met jouw omgeving.

Er ontstaat meer verbinding en is er ‘echt’ contact. Hierin ben jij een voorbeeld, wat als olievlek kan werken op de mensen om jou heen. Wanneer wij als samenleving meer in staat zijn om verantwoordelijkheid te nemen voor onze eigen gevoelens, emoties en gedachtes, wordt onze wereld een betere plek, daar geloof ik heel sterk in. Nu en voor de generaties die volgen.

Resultaat

Wil jij ervaren wie je in essentie bent?

Omdat ik de transformatie heb gemaakt tussen slapen en wakker zijn, ken ik het verschil om het leven echt zelf te leven. In de slaapstand ga je vooruit, maar kom je niet tot de kern van je ‘zijn’. 

Het najagen van een succesvolle carrière, relatie, het beklimmen van de maatschappelijke ladder en materiële uiterlijkheden levert toch niet de gewenste voldoening. Tegelijkertijd hoor het bij ons bestaan. 

We bewegen vooruit en het zit in ons om geluk na te jagen: Als ik die promotie krijg, dan ben ik gelukkig. Als ik een partner heb, dan ben ik gelukkig. En wanneer iets niet volgens plan verloopt, boren we onszelf de grond in. 

Het is de uitdaging om het leven te nemen zoals het is, met alle ups en downs. Zonder jezelf te veroordelen wanneer je in oude gedragspatronen zoals pleasen of jezelf wegcijferen vervalt. Het gaat erom dat je met liefde en zelfcompassie leert kijken naar de bewegingen die je maakt. Dat zorgt voor bevrijding en daarmee ook tevredenheid en geluk.

In mijn coaching breng ik je in ontmoeting met jezelf. Door aandachtig en nieuwsgierig te kijken naar je eigen verhaal, kan er ruimte ontstaan om de essentie van je ‘zijn’ te ervaren.  Je bent in staat je natuurlijke daadkracht te vinden. Jouw eigen levensenergie. Doordat ik dit proces zelf heb doorlopen, weet ik wat het is om écht gelukkig te zijn en in jezelf te vertrouwen. Dit gevoel, deze kracht, gun ik iedereen.