Werkwijze coaching

Soms loop je ergens vast. In je werk, de liefde of gewoon in je leven. Je zit in de knoop en voelt dat er een verandering nodig is.

Een coach kan je ondersteuning bieden tijdens dit proces.

Wij onderzoeken samen je hulpvraag en hebben aandacht voor de dieperliggende emoties die naar boven komen. Ik luister, stem af, vraag door en houd je een spiegel voor. 

Is er een klik en hebben we vertrouwen in elkaar? Dan kan onze samenwerking beginnen.

mijn aanpak

Coachingstraject: aanpak en methodieken 

Tijdens onze sessies werken we voornamelijk ervaringsgericht. Ervaringsgerichte coaching verplaatst je aandacht van buiten naar binnen. Het maakt je bewust van wat je denkt, voelt en doet en wat de gevolgen zijn. Je leert en oefent met ervaringen die je in het hier en nu tegenkomt, en kijkt hoe dit in relatie staat tot jouw ervaringen uit je geschiedenis. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat jij als kind, bij afwezigheid van een ouder , een grote zelfstandigheid hebt ontwikkeld, waardoor je nu moeite hebt met hulpvragen. Zo brengen wij jouw emoties en gevoelens weer thuis.

Hiervoor pas ik oefeningen toe vanuit verschillende coachingsmethodieken: Systemisch Werk, Neuro Linguïstisch Programmeren (NLP) en Transsectionele Analyse (TA).

Daarnaast heeft spiritualiteit een belangrijke invloed op mijn manier van coachen. Dat klinkt voor sommige mensen wellicht zweverig, maar vanuit mijn visie is dat iets aards. We gebruiken bijvoorbeeld meditatieve oefeningen om je bewustzijn te verruimen. Dit creëert ruimte om stil te staan bij wat een situatie met je doet en wat er op dat moment aanwezig is. Het helpt je een shift te maken; van iemand die vanalles overkomt naar een persoon met een hoger bewustzijn, die in staat is zichzelf te helen.

“Ik heb de coaching gesprekken met Bob als zeer fijn en verrijkend ervaren. Bob keek al snel recht door mij heen en kon goed aanvoelen waar op dat moment mijn behoefte lag. Ik voelde me erg op mijn gemak bij hem en had het gevoel dat elk gesprek mij weer verder bracht.”

 

– Britt

jouw verhaal

We dragen allemaal onze eigen verhaal, wat is het jouwe? 

Jouw verhaal heeft veel invloed op je dagelijkse functioneren. Vaak zit het opgesloten in je onbewuste.

Je verhaal staat niet op zichzelf. De generaties voor jou hebben er aan meegeschreven. Door stil te staan en aandacht te hebben voor wat er in het hier en nu aandient, brengen we dit in context met het geheel.

Het aankijken van je eigen thema’s en patronen is niet eenvoudig. Het confronteert je met een wond van ooit. Ik begeleid je met het onder ogen komen hiervan. Met als resultaat dat jij kunt gaan dragen wat van jou is, wat zorgt voor rust en kracht.

Je voelt je eigen levensenergie en hebt de moed om je eigen pad te volgen.